loading...

Štrudla - ovakvu još niste probali!

 Sastojci

    Tijesto za dvije štrudle
    500 g brašna
    30 g kvasca
    2,5 dl mlijeka
    50 g šećera
    60 g maslaca
    1 jaje
    malo soli


    Nadjev
    250 g oraha
    100 g šećera
    1 vanilin šećer
    1 bjelanjak
    3 žlice kiselog vrhnja ili jogurta
    malo ruma

    Glazura
    3 žlice vode
    1 žlica limunova soka
    150 g šećera u prahu

 Priprema

    1.
    Kvasac, mlijeko i šećer izmiješati i ostaviti na toplom da uzađe. Brašno staviti u posudu, dodati omekšali maslac, jaje, sol i na kraju uzdigli kvasac. Zamijesiti tijesto, podijeliti u dva dijela (dvije lopte) i ostaviti dizati 45 minuta.
    2.
    Nakon što je tijesto uzašlo, razvaljati jednu loptu u oplik pravokutnika, debljine 0, 5 cm, premazati s pola pripremljenog nadjeva i saviti po dužini u štrudlu.
    3.
    Tako dobivenu štrudlu prerezati okomito na pola tako da dobijemo dva dijela koja zatim treba ispreplesti. Postupak ponoviti i sa drugim dijelom tijesta (loptom). Staviti u lim i peći na 180 C.


    4.
    Za nadjev izmiješati sve sastojke i premazati štrudle.
    5.
    Za glazuru kuhati vodu, šećer i limunov sok dok se ne dobije gusta smjesa, a zatim preliti preko toplih štrudla.
    6.

    Štrudla na slici nema glazuru.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar